מטבחים תעשייתיים
מטבחים תעשייתיים משמים לרוב במפעלים המכינים מזון מוכן בכמויות גדולות או במקומות בהם מאכילים מספר רב של אנשים כגון בתי מלון ובסיסי צבא.מטבחים תעשייתיים שונים ממטבחים בייתים במטרתם ויחד עם זאת גם בעיצובם ובתכנונם. מטבחים תעשייתיים עשויים מחומרים שונים ומכילים כלים שונים וייחודיים. דרך פעילותם היא שונה ומרוכבת ויצירת אוכל איכותי בכמויות גדולות במטבחים תעשייתיים היא לא משימה פשוטה. במטבחים אלה נדרשת גם שמירה יתרה על היגיינה כי הזנה המונית של אנשים עשויה לגרום לנזק גדול במידה והוגש מזון מקולקל או לא היגייני. במאמר זה יסקרו בקצרה המטבחים התעשייתיים.
מטבחים תעשייתיים עשויים ממתכות לא-מחלידות שהם חומר קל יחסית לניקוי ולא נפגע ע"י שימוש במים. מטבחים תעשייתיים יכילו שולחנות להכנת מזון, מקררים, תנורים כולם יהיו עשויים מחומר מתכתי כלשהו דוגמת נירוסטה. המטבח התעשייתי יכיל מספר רב של מקומות לטיגון ובישול מעל איזור הטיגון תהיה ונטה גדולה שמטרתה לספוג את העשן הנפלט מהטיגון.
המבנה וכמות המכלים ומוצרי החשמל במטבחים תעשייתיים מאפשרת הכנת כמויות גדולות של מזון יחסית למטבחים הביתיים. כמויות גדולות של מזון משרתות מספר רב של אנשים האוכלים את האוכל. מסיבה זו על אוכל המוכן במטבחים תעשייתיים להיות עשוי ממרכיבים טריים ועל העובדים לעבוד תחת סטנדרטים קפדניים של היגיינה. זיהום של מזון במטבחים תעשייתיים עלול לפגוע במספר רב של אנשים כמו גם במוניטין של העסק לשנים רבות יחד עם הפגיעה הכלכלית. לכן על בכלי מטבחים תעשייתיים להקפיד על כללי היגיינה יוצאים מן הכלל. אולם למרבה הצער רבים אינם עושים זאת, הביקורות במטבחים תעשייתיים מטעם הרשויות הן לא תכופות ולעתים בעלי המטבחים רוצים לעשות קיצורי דרך ואל מקפידים על היגיינה נאותה.
עוד על מטבחים ניתן למצוא באתר מיה מטבחים